Global March for Elephants and Rhinos

Home » GMfER Amsterdam 2016 » Global March for Elephants and Rhinos – Amsterdam 2016

Global March for Elephants and Rhinos – Amsterdam 2016

Ook op deze website:

#GMfER Vertrekpunt 7 oktober

GMfER Amsterdam
Verzamelen: 13.00 uur
Vertrek : 14.00 uur
Slot : 17.00 uur
Global March for Elephants & Rhinos7 oktober 2017
Wereldwijd liepen ruim 100 steden mee in de GMfER. Sluit je volgend jaar ook weer aan bij de grootste mars tegen wildlife crime?
GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam

Stop the killing: Elephants

Stop the killing: Rhinos

GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam

Route #GMfER Amsterdam

GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam

GMfER Amsterdam organisatie

GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam
Advertenties

Dit jaar wordt de internationale Global March for Elephants and Rhinos (GMfER) voor de vierde keer georganiseerd en ook Amsterdam loopt weer mee! Deze vreedzame mars vindt wereldwijd plaats op zaterdag 24 september en de GMfER Amsterdam vertrekt, evenals de twee voorafgaande jaren, vanaf het Centraal Station, om via de binnenstad naar het Rembrandtplein te lopen waar de slotmanifestatie plaatsvindt.

GMfER Amsterdam

Holland says NO! | Foto: BVR Media

 

De Global March for Elephants and Rhinos gaat niet alleen over ivoor en neushoornhoorn. Deze dieren staan symbool voor alle diersoorten die bedreigd worden door stroperij, trofeejacht en de (illegale) handel in dierproducten. Steeds meer diersoorten worden bedreigd in hun voortbestaan door toedoen van de mens. Hun einde lijkt nabij als er niet direct wordt ingegrepen.

 – Be their voice. Extinction is forever –

Stoppen!
De kans is groot dat er over 10 jaar geen olifanten of neushoorns meer in het wild voorkomen. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem kunnen we niet verantwoorden tegenover ons geweten en toekomstige generaties. Voor ons is er dan ook maar één doel: de massale slachting van deze majestueuze dieren moet stoppen voordat het te laat is!

GMfER Amsterdam

Witte neushoorn | Foto: Princess.Tilly/Wikipedia


Vermoord
Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor en naar schatting vinden iedere dag 3 neushoorns de dood, omdat hun hoorn volgens de traditionele Aziatische geneeskunst – geheel ten onrechte – een medicinale werking zou hebben. Ivoor wordt gezien als een waardevol product om prullaria van te maken als beeldjes, hangers of schaaksukken.

Heel langzaam begint in landen als China door te dringen dat dit echt niet langer kan, maar de illegale handel in het ‘witte goud’ floreert meer dan ooit. En helaas zijn er dagelijks nieuwe tegenslagen, (update) zoals de teleurstellende uitslag voor leeuwen en olifanten tijdens de CITES-conferentie CoP17 in Johannesburg. Geen Appendix 1, de hoogst beschermende status. Ook niet alle neushoorns zijn beschermd.

GMfER Amsterdam

Olifantenfamilie in Kenia | Foto: Benh LIEU SONG/Wikimedia


Noodkreet

De Nederlandse staatssecretaris Martijn van Dam heeft onlangs besloten dat de invoer van jachttrofeeën sterk aan banden wordt gelegd. Maar als land alleen is dat een druppel op de gloeiende plaat, en daarom zullen op 24 september in zo’n 145 wereldsteden opnieuw tienduizenden mensen de straat op gaan, om druk te zetten op regeringen om soortgelijke beslissingen te nemen, de strijd tegen stropers op te voeren en de illegale handel in dierproducten te stoppen. Deze datum valt gelijk met de start van de 17e CITES-conferentie CoP17 in Johannesburg, die duurt tot 5 oktober (zie de petitie aan de linkerkant van deze pagina).

GMfER Amsterdam

Afbeelding: via CITES.org

De wereldwijde GMfER op 24 september is een een noodkreet en een oproep om hart te tonen voor dieren als olifanten en neushoorns, en alle andere diersoorten die het slachtoffer zijn van stroperij, corruptie, onkunde en gebrek aan daadkracht van politici.

Sluit je daarom op 24 september aan bij de vreedzame Global March for Elephants and Rhinos in Amsterdam. Samen vormen we een wereldwijde stem voor dieren die zelf niet van zich kunnen laten horen.


– Een wereld zonder deze dieren is een eenzame plek! –


Help je mee?
Je kunt een steentje bijdragen door deze website en onze Facebook-pagina te delen op zoveel mogelijk sociale media en door erover te vertellen. Zie ook de FB-evenementenpagina. Om je aan te melden als vrijwilliger, bijvoorbeeld om te helpen de mars in goede banen te leiden, zie: Over de GMfER. Ook vrijwilligers voor GMfER Amsterdam 2017 kunnen zich al aanmelden. Zodra de datum daarvan bekend is lees je het op Facebook en hier op de website.

Alvast hartelijk dank en tot 24 september 2016 in Amsterdam!


2015

Bekijk hieronder het videoverslag van de GMfERL editie 2015 in Amsterdam:

#GMfERAmsterdam #GMfER #GMfERL

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

GMfER Amsterdam
GMfER Amsterdam

Translate this page