Global March for Elephants and Rhinos

Home » Over de GMfER

Over de GMfER

Advertenties

GMfER AmsterdamDe Global March for Elephants and Rhinos (#GMfER) Amsterdam editie 2017 is een initiatief van Animals Today, de website en internet community voor dier, natuur en milieu. Wij zijn zeer bezorgd over het lot van olifanten en neushoorns, die met uitsterven bedreigd worden door stroperij, trofeejacht en handel in dierproducten als ivoor en neushoornhoorn. Deze dieren staan echter symbool voor alle diersoorten die het onschuldige slachtoffer zijn van menselijk handelen, waar ook ter wereld. Dit jaar is het thema dan ook ‘March for justice, justice for all’.

 

Alleen door wereldwijde samenwerking kunnen wij olifanten, neushoorns en andere bedreigde diersoorten een toekomst bieden. Maar daarvoor is constante druk nodig op regeringen en wereldleiders. Alleen zij kunnen maatregelen treffen om het uitsterven van diersoorten te voorkomen. De GMfER wordt georganiseerd om de publieke opinie te voeden met informatie over het lot van dieren die opgeofferd worden. Die dagelijks het slachtoffer zijn van hebzucht, corruptie en gebrek aan daadkracht van politici. Dieren die op uitsterven staan.


– Volg onze Facebook-pagina: GMfER Amsterdam


Vreedzame mars

Wereldwijd wordt de GMfER voor de vijfde keer georganiseerd. Voor Amsterdam is het de vierde deelname. In 2014, 2015 en 2016 verliep de mars in volledige harmonie, en dat is en zal ook altijd ons streven zijn. De mars is een vreedzame demonstratie met maar één boodschap: de massale slachting van olifanten, neushoorns en alle andere diersoorten die het slachtoffer zijn van menselijk handelen moet stoppen!

 

GMfER Amsterdam 2017 route kleinRoute GMfER Amsterdam
De mars zal om 14.00 uur vertrekken vanaf het Centraal Station en gaat (onder voorbehoud) via het Damrak, de Dam, de Damstraat, de Nieuwe Hoogstraat, de Jodenbreestraat, het Waterlooplein, de Amstelstraat, het Rembrandtplein, de Munt, het Rokin, de Dam en het Damrak, om weer te eindigen bij het Centraal Station. Onderweg delen we zoveel mogelijk flyers uit aan passanten.

Vrijwilligers gezocht
Om de GMfER in Amsterdam in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die bijvoorbeeld willen helpen als verkeersregelaar. Je kunt je hiervoor opgeven door een berichtje te sturen via de contactpaginaWij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vertel het verder!
Je kunt ook helpen door deze website en onze Facebookpagina te delen op de sociale media, en door erover te vertellen. Laat iedereen weten dat je op 7 oktober meeloopt in de grootste mars tegen wildlife crime.

 PERS

De Global March for Elephants and Rhinos vindt dit jaar wereldwijd plaats op 7 oktober. De GMfER in Amsterdam is een goede reden om aandacht te besteden aan het trieste lot van olifanten, neushoorns, leeuwen en andere ernstig bedreigde diersoorten. Redacties kunnen daarvoor contact met ons opnemen via het contactformulier.

– Download het persbericht 2017 (pdf)


Creative Commons

Het GMfER-logo, teksten en de banner van deze website kunnen vrij worden gebruikt, mits voorzien van bronvermelding: GMfER Amsterdam voor gedrukte pers, en voor digitale media: GMfER Amsterdam, gelinkt naar https://gmferamsterdam.wordpress.com. Het logo is hier te downloaden en de banner hier. Voor het gebruik van foto’s is de originele bronvermelding verplicht met de naam van de auteur. Alle foto’s op deze website zijn onder de regels van Creative Commons gelabeld voor hergebruik. Digitale media zijn verplicht om auteursnaam en bron te linken naar het origineel, te vinden onder de foto. Foto’s van BVR Media dienen gelinkt te worden naar deze website.

Advertenties