Global March for Elephants and Rhinos

Home » Over de GMfER

Over de GMfER

GMfER AmsterdamDe Global March for Elephants and Rhinos (#GMfER) Amsterdam 2016 is een particulier initiatief in samenwerking met Bring the Elephant Home, de Neushoornstichting en het IFAW. Wij zijn zeer bezorgd over het lot van olifanten en neushoorns, die met uitsterven bedreigd worden door stroperij, trofeejacht en handel in dierproducten als ivoor en neushoornhoorn. Deze dieren staan echter symbool voor alle diersoorten die het onschuldige slachtoffer zijn van menselijk handelen, waar ook ter wereld.

 

Alleen door wereldwijde samenwerking kunnen wij olifanten, neushoorns en andere bedreigde diersoorten een toekomst bieden. Maar daarvoor is constante druk nodig op regeringen en wereldleiders. Alleen zij kunnen maatregelen treffen om het uitsterven van diersoorten te voorkomen. De GMfER wordt georganiseerd om de publieke opinie te voeden met informatie over het lot van dieren die opgeofferd worden. Die dagelijks het slachtoffer zijn van hebzucht, corruptie en gebrek aan daadkracht van politici. Dieren die op uitsterven staan.

 

– Volg het nieuws over wildlife op onze Facebook-pagina: GMfER Amsterdam.

 

Vreedzame mars
Wereldwijd wordt de GMfER voor de vierde keer georganiseerd. Voor Amsterdam is het de derde deelname. In 2014 en 2015 verliep de mars in volledige harmonie, en dat is en zal ook altijd ons streven zijn. De mars is een vreedzame demonstratie met maar één boodschap: de massale slachting van olifanten en neushoorns moet stoppen!

 

GMfER Amsterdam

Route GMfER Amsterdam
De mars  zal om 14.00 uur vertrekken vanaf het Centraal Station, om via de Zeedijk, Nieuwmarkt, Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Amstelstraat uit te komen op het Rembrandtplein, waar de slotmanifestatie plaatsvindt die duurt tot uiterlijk 17.00 uur.

 

Vrijwilligers gezocht
Om de GMfER in Amsterdam in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die bijvoorbeeld willen helpen als verkeersregelaar of ordehandhaver. Je kunt je hiervoor opgeven door een mailtje te sturen naar gmferamsterdam [at] gmail.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Ook vrijwilligers voor GMfER Amsterdam 2017 kunnen zich al aanmelden.

Je kunt ook helpen door deze website en onze Facebookpagina te delen op de sociale media, en door erover te vertellen.

 

Vragen?
Algemene vragen kunnen gesteld worden in het reactiegedeelte aan de onderzijde van deze pagina, of via Facebook. Voor alle andere vragen verzoeken wij om een mailtje te sturen.

 

 PERS

De Global March for Elephants and Rhinos vindt wereldwijd plaats op 24 september 2016, wanneer de 17e CITES-conferentie (CoP17) begint in Johannesburg, Zuid-Afrika. De GMfER in Amsterdam is een goede kapstok om aandacht te besteden aan de CoP17. Redacties kunnen daarvoor contact met ons opnemen via e-mail: gmferamsterdam [at] gmail.com.

– Download het persbericht (pdf).


Creative Commons

Het GMfER-logo, teksten en de banner van deze website kunnen vrij worden gebruikt, mits voorzien van bronvermelding: GMfER Amsterdam voor gedrukte pers, en voor digitale media: GMfER Amsterdam, gelinkt naar https://gmferamsterdam.wordpress.com. Het logo is hier te downloaden en de banner hier. Voor het gebruik van foto’s is de originele bronvermelding verplicht met de naam van de auteur. Alle foto’s op deze website zijn onder de regels van Creative Commons gelabeld voor hergebruik. Digitale media zijn verplicht om auteursnaam en bron te linken naar het origineel, te vinden onder de foto. Foto’s van BVR Media dienen gelinkt te worden naar deze website.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s